آلمان برای نخستین بار نیروهای نظامی خود را به استرالیا می‌فرستد

طی سال‌های اخیر و در بحبوحه افزایش تنش‌ها با چین، آلمان حضور نظامی بیشتری در منطقه هند و اقیانوس آرام داشته است

تصویر منتشرشده از نیروی دریایی استرالیا، ۱۸ ژانویه ۲۰۲۲ ـ AFP

آلمان به مثابه بخشی از مانورهای مشترک با حدود ۳۰ هزار نظامی از ۱۲ کشور دیگر، برای اولین بار به استرالیا نیرو می‌فرستد. در بحبوحه افزایش تنش‌ها با چین در منطقه هند و اقیانوس آرام (Indo-Pacific)، برلین با این اقدام بار دیگر بر حضور در این ناحیه تاکید می‌کند.

در سال‌های اخیر، آلمان حضور نظامی بیشتری از گذشته در منطقه هند و اقیانوس آرام داشته است. با این حال، این تصمیم حساس می‌تواند به مثابه راه رفتن روی طناب باریک تامین منافع امنیتی و در عین حال اقتصادی برلین تلقی شود.

چین مهم‌ترین شریک تجاری برلین است و ۴۰ درصد تجارت خارجی اروپا از طریق دریای چین جنوبی جریان دارد؛ آبراهی که نقطه کانونی اختلافات ارضی در اقیانوس هند و آرام است.

آلفونس مایس، فرمانده ارتش آلمان، در مصاحبه‌ای که دوشنبه، ۱۰ ژوئیه (۱۹ تیر)، منتشر شد، ساعاتی پیش از خروج نخستین سربازان آلمانی به سمت استرالیا، به رویترز گفت: «این منطقه به دلیل وابستگی‌های متقابل اقتصادی، برای ما و نیز برای اتحادیه اروپا بسیار اهمیت دارد.»

او تاکید کرد: «هدف ما این است که نشان دهیم شرکایی معتمد و توانمندیم که به تثبیت نظم مبتنی بر قوانین در منطقه کمک می‌کنند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در ۲۰۲۱، یک کشتی جنگی آلمانی برای اولین بار پس از ۲۰ سال، به دریای چین جنوبی رفت. سال گذشته میلادی، برلین ۱۳ هواپیمای نظامی برای حضور در مانورهای مشترک در استرالیا فرستاد که بزرگ‌ترین استقرار نیروی هوایی در زمان صلح است.

مایس در اظهارات تازه‌اش همچنین گفت که حدود ۲۴۰ سرباز آلمانی، از جمله ۱۷۰ چترباز و ۴۰ تفنگدار، در رزمایشی از ۲۲ ژوئیه تا چهارم اوت، شرکت خواهند کرد. این رویداد، بزرگ‌ترین رزمایش مشترک استرالیا و ایالات متحده است که هر دو سال یک بار برگزار می‌شود.

آلمانی‌ها در کنار سربازانی از کشورهایی مانند اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، فرانسه و بریتانیا حضور خواهند یافت و آموزش خواهند دید.

با این حال، هنگامی که از فرمانده ارتش آلمان پرسیده شد که نخستین استقرار نیروهای آلمانی در استرالیا قرار است چه پیامی به چین ارسال کند، او تاکید کرد که هدف برلین دشمنی با کسی نیست.

آلفونس مایس با تاکید بر چالش‌های امنیتی عصر حاضر، افزود: «در مجموع، شناخت دیدگاه دیگران به جهان، منطقی است. جنگ سرد آسان بود، زیرا جهان دو قطبی بود. اما امروز دیگر نمی‌توان فقط بر اروپا تمرکز کرد... باید دامنه نگاه خود را بسیار گسترده‌تر کنیم.»

این مقام ارشد نظامی آلمان قصد دارد اواسط ژوئیه، پیش از سفر به ژاپن و سنگاپور، از نیروهای آلمانی در استرالیا و کارخانه راین‌متال که خودروهای حمل‌و‌نقل زرهی مونتاژ می‌کند، بازدید کند. او درباره سفر خود به ژاپن گفت: «ژاپن شریکی است که قابلیت و ظرفیت زیادی برای تعمیق همکاری‌های نظامی دوجانبه ما دارد.»

استرالیا دوشنبه، ۲۴ آوریل (چهارم اردیبهشت)، از بزرگ‌ترین اصلاحات دفاعی خود در دهه‌های اخیر رونمایی کرد.

مسئولان نظامی استرالیا با اعلام برنامه‌های جدید، وعده دادند ارتشی را که «دیگر برای هدف مناسب نیست»، به نیرویی جنگی تبدیل کنند که می‌تواند چین یا هر دشمن احتمالی را از حمله به این کشور بازدارد.

 بررسی‌های انجام‌گرفته در استرالیا با اشاره به «افزایش توان نظامی چین به مثابه جاه‌طلب‌ترین کشور از زمان جنگ جهانی دوم»، هشدار می‌دهد که «خطر درگیری نظامی یا اشتباه محاسباتی در حال افزایش است».

بر اساس گزارش موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم، هزینه‌های نظامی چین در ۲۰۲۲ به رکورد ۲۹۲ میلیارد دلار رسید و برای بیست‌وهشتمین سال متوالی، افزایش داشت. این موضوع به رقابت تسلیحاتی در سراسر منطقه دامن زده است و کره جنوبی، ژاپن و استرالیا بیش از پیش روی ابزارهای دفاعی خود سرمایه‌گذاری می‌کنند. بر اساس گزارش‌های منتشرشده، هزینه‌های نظامی در آسیا و اقیانوسیه از ۲۰۱۳ تاکنون ۴۵ درصد افزایش یافته است.

بیشتر از جهان